Activiteiten‎ > ‎Sociaal‎ > ‎Derde en vierde wereld‎ > ‎

solidair met Peru

Oud-leerling Siebren Sevenois verblijft voor een heel jaar in Cusco, Peru. Hij doet er vrijwilligerswerk binnen de organisatie Fairservices. Samen met anderen zorgt hij voor buitenschoolse opvang van kinderen tussen 5 en 12 jaar. Siebren vertelt over zijn werk in Cusco:

“We helpen de kinderen – verdeeld in groepen, volgens hun niveau - met hun huiswerk. Daarna doen we ook heel wat activiteiten, zowel binnen als buiten. Iedere maand is er een ‘thema van de maand’ (bv. ‘de wereld’, ‘voeding’). Alle activiteiten spelen daarop in; in mei maken we bijvoorbeeld de voedseldriehoek. Ik ben zelf sportcoördinator en organiseer veel activiteiten voor buiten. Iedere vrijdag is er één grote activiteit die te maken heeft met het thema van de maand of gaan we naar een park. De laatste donderdag van de maand is er ook een feest voor ieder kind dat verjaart in die maand.”

De leerlingen van 5 ECMT en 5 WWa hebben hun schouders gezet onder een solidariteitsactie voor de kinderen met wie Siebren werkt. Ze organiseerden – in samenwerking met Scolarest – een solidair maal en ze verkochten gadgets uit Peru. Hierdoor kunnen ze 452,60 euro overmaken aan Fairservices voor het project in Peru.

Dank aan iedereen die steunde en aan de leerlingen van 5 ECMT en 5 WWa voor hun inzet!

Meer info over het project vind je hier:

http://www.fairplay-peru.org/en/Volunteers/?#14627

Comments