Activiteiten‎ > ‎Sociaal‎ > ‎

Leerlingen en Scolarest samen in actie voor Paraguay

Leerlingen en Scolarest samen in actie voor Paraguay

Oud-leerling Lucas Temmerman verblijft als AFS-student een jaar in Paraguay. Hij loopt daar school, maar werkt er ook in een project in een sloppenwijk. Dit is een stukje uit zijn blog:

“Ik ben nog altijd geschokt van de beelden die ik zag bij het bezoeken van de sloppenwijken. Ik probeer mijn indrukken hier neer te schrijven, maar het is onmogelijk om het je voor te stellen zonder het met je eigen ogen te zien. De machteloosheid die je voelt als je de bergen afval ziet is pijnlijk. Mensen sorteren er afval, van 7 uur ‘s morgens tot 10 uur ‘s avonds. 1 zak flesjes van een kilo, is ongeveer 5 cent waard. Ik klaag al als ik te ver moet wandelen met 35 graden, de gedachte dat die mensen in de zomer met 40 graden op een stinkende berg afval met een zaklamp flesjes moeten zoeken om te overleven is onvoorstelbaar.

Sommige kinderen werken ook op die vuilnisbelt, anderen verkopen kauwgom en andere dingen en de rest poetst schoenen van voorbijgangers. Daarom is zeven jaar geleden Abrazo opgericht. Abrazo is een centrum voor kinderen. De bedoeling is om ze een mooiere kindertijd te geven dan in de sloppenwijken te leven en de hele dag te werken. Ook proberen ze een betere gezondheid en voedzaam eten te geven. Mijn taak in Abrazo bestaat er vooral uit om de kinderen bezig te houden. Tekenen, voetballen, naar het park gaan, maakt niet uit wat. Daarnaast help ik ook om iedereen eten te geven, wassen we de kinderen hun haar, repareren we de afgedankte stoelen en dergelijke.”

Die getuigenis zette leerlingen van het vijfde jaar ertoe aan om actie te ondernemen. In samenwerking met de mensen van Scolarest was er op 28 november een solidair maal en in dezelfde week verkochten vijfdejaars cake die ze zelf hadden gebakken. Beide acties brachten samen € 424.14 op!  Een mooi gebaar van solidariteit!!

https://sites.google.com/a/immaculatainstituut.be/web/activiteiten/sociaal/leerlingen-en-scolarest-samen-in-actie-voor-paraguay/L1000893.JPG