Nieuws


 

onze vierdes bezochten Antwerpen

Geplaatst 16 feb. 2019 00:42 door administratie website   [ 16 feb. 2019 00:43 bijgewerkt ]

Op donderdag 14 februari trokken onze vierdes op excursie naar Antwerpen. Tijdens deze zonnige Valentijnsdag werden o.a. enkele historische gebouwen, drukkerij Plantin-Moretus, de Joodse wijk en een synagoge bezocht.

Lunchconcert 2019

Geplaatst 16 jan. 2019 10:32 door Hans Verbrugghe

Onze leerlingen schitterden in de Boare op het lunchconcert van de Leerlingenraad.

Fotolink: KLIK

WOI - 3de graad

Geplaatst 17 nov. 2018 04:48 door Hans Verbrugghe

Verslag volgt
fotolink: KLIK

Excursie WOI - 4des

Geplaatst 17 nov. 2018 04:44 door Hans Verbrugghe

Wij, de leerlingen van het 4de jaar, gingen eerst naar het museum in Zonnebeke waar we een heel boeiende uiteenzetting kregen en de wereldoorlog ook bij onze leerlingen echt betekenis kreeg. Daarna werd er gewandeld met gidsbeurt naar Tyne Cot. We eindigden op het Duits kerkhof in Langemark. Voor mij was de dag erg geslaagd. Leerlingen die erg ontvankelijk waren en hier veel aan zullen gehad hebben. We mogen echt fier zijn op onze leerlingen. Collega's die zich meer dan 100% inzetten om deze dag te laten slagen. Dit moeten we blijven doen.

L. de Waele namens de leraren 4de jaar


fotolink: KLIK

WOI - excursie 1ste graad

Geplaatst 16 nov. 2018 12:20 door Hans Verbrugghe   [ 16 nov. 2018 12:25 bijgewerkt ]

Net als de andere graden gingen onze 1stes en de 2des op pad om de sfeer op te snuiven van de Groote Oorlog. De bus bracht ons in Nieuwpoort bij de Ganzenpoot (inundatie). Ook doorliepen onze scholieren de Dodengang deskundig geleid door plaatselijke gidsen. Ten slotte werd ook de IJzertoren bezocht met aandacht o.a. voor de vrouwen in de oorlog, het leed, de migratie etc.

De variatie van zoektocht, gidsbeurt en zelfonderzoek werd gesmaakt.


fotolink: KLIK

het WOI-team 1ste graad: I. Degraeve - A. Degrendel en H. Verbrugghe

Parents' Circle@school.

Geplaatst 6 nov. 2018 08:20 door Peter Maes   [ 7 nov. 2018 08:10 bijgewerkt ]

Het Israëlisch-Palestijns conflict zit al vele jaren muurvast. De situatie lijkt uitzichtloos onder meer door het totale gebrek aan politieke wil om een doorbraak te forceren. Toch zijn er, zowel aan Palestijnse als aan Israëlische zijde, krachten die volhardend aan verandering werken. Mensenrechten- en vredesactivisten blijven ijveren voor een rechtvaardige en humane oplossing. The Parents’ Circle verenigt Israëlische en Palestijnse families die ten gevolge van het conflict een familielid verloren. Het is een inspirerende organisatie die verzoening en dialoog bepleit als alternatief voor haat en wraak. Uitgangspunt is de erkenning van elkaars pijn en lijden.
Op 5 november kwamen Meytal Ofer (Israëlische vrouw uit Jeruzalem) en Maha Salah (Palestijnse vrouw uit Bethlehem), beiden actief lid van The Parents’ Circle, vertellen over het verdriet dat ze met zich meedragen na de dood van hun vader en broer, gedood door de ‘andere partij’ in het conflict. Ze zouden bitter kunnen worden, uit op wraak voor het onrecht dat hen is aangedaan. Zij kozen een andere weg, omdat ze ervan overtuigd zijn dat haat geen uitweg biedt. Maha verwoordde het zo: ‘Als je verandering wil, moet je zelf die verandering zijn.’ De weg is nog lang, maar het begint met open te staan voor elkaars verhaal en samen op weg te gaan. ‘Eerst zijn er geen wegen, maar ze ontstaan als mensen in dezelfde richting beginnen te gaan...’https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=OFPEyTk0kWA

4 EC on the move!

Geplaatst 6 nov. 2018 08:18 door Peter Maes

Op donderdagmiddag 25 oktober werden de leerlingen van 4Eco a+b verwacht in het transportbedrijf Mattheeuws in Veurne. Daar werden ze verwelkomd door vertegenwoordigers van de logistieke sector, die hen gedurende een paar uur op sleeptouw namen doorheen het bedrijf en de verschillende jobs binnen deze sector.

leerlingen van 5 HWE bezochten de Rozenkrans

Geplaatst 6 nov. 2018 08:16 door Peter Maes

De leerlingen van 5 humane wetenschappen gingen op bezoek naar het VOC en BuSo van de Rozenkrans. Eerst kregen ze informatie over de werking van het orthopedagogische centrum en daarna gingen ze naar het buitengewoon secundair onderwijs waar ze in kleine groepjes mochten deelnemen aan allerlei activiteiten.

de vijfsterrendagen

Geplaatst 9 okt. 2018 01:56 door Peter Maes

Onze vijfdejaars trokken naar Westouter op tweedaagse. Gesprekken rond relatie en relatievorming, teambuilding, touwenparcours, dropping, een quiz... werden door de leerlingen enorm gesmaakt.

5WeWib bezocht VIVES

Geplaatst 9 okt. 2018 01:50 door Peter Maes

Op maandag 24 september konden de leerlingen van 5Wewib een dag proeven gaan uitvoeren in de labo’s van de hogeschool VIVES in Roeselare.

Het project FOOD-Lab wordt georganiseerd met als doelstelling om leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs te laten kennis maken met een wetenschappelijke aspecten van de voeding, biotechnologie en chemie.

Onze leerlingen hebben meer te horen gekregen over micro-organismen in casu bacteriën en hun relatie met voeding. Ze hebben veel bijgeleerd over voedingsbodems, kiemgetal, antibiotica, verdunningen, voedselveiligheid, … .

Op het einde van de dag konden ze dan hun zelf gemaakte yoghurt opeten.


enkele foto's

1-10 of 456