Nieuws


 

Nog 100 dagen....

Geplaatst 9 feb. 2018 08:40 door administratie website

 
Politie, gedetineerden en andere criminelen veranderden vandaag het "Immac-kamp" met een prettig gestoorde 100 dagenviering!

Reünie oud-leerlingen

Geplaatst 6 feb. 2018 01:09 door administratie website

Traditiegetrouw is er een jaarlijkse oud-leerlingenavond op onze school. Het is iedere keer weer een blij weerzien waar leerlingen en leerkrachten de gelegenheid hebben om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Op vrijdag 23 februari worden de jongeren die afstudeerden in 2016 en 2017 in Immaculata opnieuw verwacht in de agora voor een reünie. Ook de huidige zesdes worden uitgenodigd zodat zij interessante tips en ervaringen te weten kunnen komen. De uitnodiging werd per mail verstuurd. Wie er per vergissing geen ontvangen heeft, en afgestudeerd is in 2016 of 2017, kan zich nog inschrijven via info@immaculatainstituut.be (tav Sophie Deblock). 

Panneia 2018

Geplaatst 30 jan. 2018 01:16 door administratie website

De bijna 800 toeschouwers van de voorbije toneelvoorstellingen van Panneia waren unaniem. Kletskousen was een succes! Een geestig en luchtig verhaal vlot gebracht met fijne humor. Weergaloze acteerprestaties en sublieme choreografieën van en door onze leerlingen. Een welgemeende proficiat!

Oprechte dank aan Koen Denolf voor het begeleiden van deze jongeren. Dankjewel aan alle collega’s voor de vele hulp achter de schermen.

foto's

Sustain.me en IWVA slaan handen in elkaar voor ambitieus project

Geplaatst 30 jan. 2018 00:58 door administratie website   [ 30 jan. 2018 00:59 bijgewerkt ]

Naar aanleiding van het Erasmus+ project, Sustain.me, dat dit jaar in zijn eindfase zit, onderzochten de deelnemende leerlingen en hun begeleiders op welke manier kleine keuzes op dagelijkse basis een groot verschil kunnen maken wat betreft vervuiling en gezondheid. De leerlingen Humane wetenschappen onderzochten ook waarom wij, ondanks het besef dat we iets moeten doen, toch niet tot actie overgaan. De resultaten toonden duidelijk aan dat mensen van mening zijn dat enkel grote projecten een effectief en duurzaam resultaat kunnen behalen. Niets is echter minder waar.

Als gevolg van onze buitenlandse workshops en dit onderzoek, kwamen de leerlingen onder andere op het idee om samen met de IWVA herbruikbare flessen ter beschikking te stellen voor de school. De IWVA ging enthousiast mee in dit verhaal en vond dat we zeker ambitieuzer mochten zijn door alle scholen van hun grondgebied de kans te geven om mee te werken. Deze samenwerking biedt heel wat voordelen. Zo kunnen de scholen hun plastic afval gevoelig reduceren. Bovendien krijgen de scholen de kans om met hun leerlingen samen met de IWVA verder te werken rond het thema ‘water’. Dat het drinken van water ook de gezondheid van de jongeren zal bevorderen kan alleen maar als positief worden aanzien. “Deze actie levert alleen maar voordelen op en zowel de IWVA als wijzelf hopen dan ook op een massale respons van de verschillende scholen,” zeggen de deelnemende leerlingen. “Mischien dat we met deze praktische toepassing mensen echt kunnen tonen dat duurzaam niet noodzakelijk duur of minder luxe moet zijn.”

rollercoaster door stem1

Geplaatst 16 jan. 2018 08:39 door administratie website   [ 17 jan. 2018 01:33 bijgewerkt ]

  • De leerlingen van 1As (1STEM) hebben hun derde project vorige week afgesloten. De opdracht was het bouwen van een eigen ontworpen roller coaster. Er waren natuurlijk enkele extra voorwaarden die de leerlingen moesten respecteren.   
De rit van de achtbaan moet zo lang mogelijk duren.
Voorzie een eigen ontwerp en thema.
Verwerk een eigen, creatieve hindernis in het parcours.

Op de laatste dag van het project was er een kleine klaswedstrijd georganiseerd. Niet alleen de leerkrachten, maar ook de leerlingen van de klas beoordeelden elkaar op vlak van creativiteit en ontwerp.

foto's

ARTCADIA: oproep om te STEMMEN

Geplaatst 3 dec. 2017 02:29 door Hans Verbrugghe   [ 3 dec. 2017 02:31 bijgewerkt ]

Onze 2des nemen deel aan Artcadia (kunst-/techniekwedstrijd) en vanaf nu kun je massaal op hen stemmen!

WERKWIJZE
  • STAP 1 - op de site van Artcadia vragen ze je om je te registreren: KLIK
  • STAP 2 - daarna kun je via het tabblad PROJECTEN doorklikken naar PROJECTEN 2017-2018.
  • STAP 3 - nu kunt u op één van de 4 projecten stemmen d.m.v. de naam in te geven. U kunt kiezen uit:
  1. BAROLIGHT [klik]
  2. HET NOODPLATFORM [klik]
  3. EOE [klik]
  4. IMMAC-AQUA [klik]


ARTCADIA - kunst- en wetenschapswedstrijd 2des

Geplaatst 19 nov. 2017 11:07 door Hans Verbrugghe   [ 19 nov. 2017 11:13 bijgewerkt ]

Voor het derde jaar op rij stonden de 2des uit de klassen 2 Mow a, 2 Mow b en 2 Mow s in de arena om in 4 thema's ('gebouwen', milieu en ruimte', 'mobiliteit' en 'water') te strijden voor een plaats in de volgende ronde van Artcadia [KLIK]. Zij zochten allen naar een oplossing voor hedendaagse problemen tegen het jaar 2080.

Voor 'gebouwen' won HET NOODPLATFORM (2 Mow b), voor 'milieu en ruimte' was dat EOE (2 Mow s), in het thema 'mobiliteit' kaapte BAROLIGHT de eerste plaats weg en in het thema 'water' werd IMMAC AQUA (2 Mow a) de laureaat.

Binnenkort kunt u op hen stemmen en hopelijk brengt hen dat naar de finale. We duimen alvast!

Dit werd gerealiseerd in volgende vakken:

wetenschappelijk werk (dhr. Maeren) - techniek (mevr. Saelens) - Nederlands (mevr. Dewaele en dhr. Verbrugghe)

  • Hieronder onze finalisten per thema:
 

"Tegenstroom" in de vierdes

Geplaatst 11 nov. 2017 07:51 door administratie website


“Als je als vluchteling in België aankomt, dan moet je niet van nul (her)beginnen, maar van min 2, of min 3, of zelfs nog lager. Alles is nieuw, alles is anders en dat is heel verwarrend. De taal leren is een eerste uitdaging. Als je dan al wat Nederlands spreekt, kan je op zoek naar een job en kan je contact maken met anderen…”


Dat onthouden we van de ontmoeting met zeven mensen van Tegenstroom. Drie ‘Pannenaars’ en vier ‘nieuwkomers’ kwamen vertellen over hun werking en over hoe het is om nieuwkomer in België te zijn, lang op de hereniging met je familie te moeten wachten, hier te werken, een nieuwe thuis te vinden/maken,..
Door deze ontmoeting worden ‘vluchtelingen’ mensen met een naam; het contact is warm en hartelijk en we stellen vast dat we heel wat van mekaar kunnen leren!

snopdag

Geplaatst 10 nov. 2017 04:31 door administratie website   [ 10 nov. 2017 04:34 bijgewerkt ]

Immaculata wil een school zijn waar iedereen zich goed voelt, waar iedereen meetelt. Daarom organiseren wij voor onze eerstejaars de SNOP-dag (= Samen Nadenken Over Pesten). Dit jaar ging deze dag door op dinsdag 24 oktober. In de voormiddag keken we samen naar de film ‘Spijt’, bespraken de leerlingen de verschillende aspecten van pesten met hun klassenleerkracht en deelden ze hun eigen ervaringen en emoties. We hadden ook uitgebreid aandacht voor het fenomeen cyberpesten. Het is belangrijk dat leerlingen weten wat de gevolgen hiervan kunnen zijn en hoe ze problemen kunnen aanpakken. Zo verkenden ze de site www.clicksafe.be van Childfocus waar ze heel wat nuttige informatie kunnen vinden. Na de speeltijd hadden we een gezamenlijk slotmoment. Alle leerlingen ondertekenden het contract tegen pesten en overhandigden dit aan de graad-en zorgcoördinator, een plechtig moment dat werd afgesloten met een drankje en met de belofte mee te werken aan een pestvrije school.

Liesbeth Vanheule, Degraeve Isabelle (GOK-verantwoordelijken)

foto's

Tuimelwagen

Geplaatst 10 nov. 2017 04:26 door administratie website   [ 10 nov. 2017 04:37 bijgewerkt ]

Op dinsdag 7 november kregen de vierdes een powerpointvoorstelling met uitleg rond het dragen van de gordel. Dit werd dan nog eens ondersteund door het plaatsnemen in een tuimelwagen die op de speelplaats stond. Een erg motiverende aanpak om je gordel steeds te dragen, ook voor korte ritjes.
Ook hebben ze in de informatica les meegedaan aan de verkeersquiz van Mobibrein.


1-10 of 416