Nieuws‎ > ‎Griekse week‎ > ‎

Griekse week


In de week van 4 tot 8 maart organiseerden we voor het eerst een Griekse week  voor de leerlingen uit het eerste jaar. Tijdens deze week maakten de leerlingen in verschillende vakken al eens kennis met het vak Grieks. Zo ontdekten ze dat het vak Grieks zich niet beperkt tot een taalvak, maar dat de Griekse oudheid ook een grote invloed uitgeoefend heeft op de wiskunde, wetenschappen, kunst, filosofie, …

In de les wiskunde kwamen ze in contact met Griekse wiskundigen. Hun leerkracht godsdienst vertelde hen over filosofie en de onderwereld. In PO leerden ze alles over de goden en tekenden ze een mythisch tafereel, dat niet zou misstaan op een authentieke amfora!

Tijdens de lessen Klassieke Studiën kregen ze een algemene inleiding over het oude Griekenland en leerden ze het Grieks schrift schrijven. We sloten de week af met een quiz, waarin de leerstof van alle lessen Grieks (over de verschillende vakken heen) aan bod kwam.

Dat het een geslaagde week was, blijkt uit onderstaande reacties:

"Ik vond alles leuk, maar vond het jammer dat het niet langer duurde."

"Ik vond de afwisseling leuk. Het doorbrak een beetje de 'sleur' die Latijn ondertussen een beetje vormde. Nu zie ik Latijn weer helemaal zitten!"

"Ik heb nog niet gekozen, omdat ik zal afwachten wat de leerkrachten me aanraden en wat mijn ouders zeggen. Ik zal het aan nog een paar mensen vragen en zelf nog eens goed nadenken."

"De leerlingen van Grieks-Latijn hebben mij overtuigd. Het lijkt mij een leuke richting. Hopelijk met veel cultuur, want daar hou ik echt van."