Antwerpen

Een complimentje voor de vierdes in Antwerpen

Op vrijdag 1 maart 2013, Complimentendag,  trokken we in het kader van de lessen geschiedenis, Nederlands en godsdienst  met de vierdejaars richting Antwerpen. In de voormiddag wandelden we rond in het historisch centrum. We konden genieten van een echte Rubens, een heuse kathedraal, de barokke Carolus Borromeuskerk, deskundige uitleg in het Plantin Moretusmuseum, het stadhuis, … zoveel moois uit een ver verleden.

Daarna was het tijd om wat te eten (of snel te eten en nog sneller te shoppen), want  we werden met zijn allen verwacht aan het station voor de start van een multiculturele wandeling. In  Antwerpen zijn er  vandaag ongeveer 170 nationaliteiten vertegenwoordigd en dat merkten de leerlingen overal in het straatbeeld, zeker in de stationswijk.  We maakten kennis met de Joodse, Indische, Arabische en Afrikaanse gemeenschap en snoven geuren en kleuren op van het Antwerpse 'Chinatown'.

Op de busreis terug reageerden onze vierdes enthousiast: wat een stad! Van ons (begeleiders H. Vanhoutte, J. Maeren, K. Denolf, E. Dewaele, H. D’Heere en I. Waeyaert) krijgen ze hierbij nog eens een complimentje voor hun correcte gedrag!