Nieuws‎ > ‎

Italiëreis zesdes

Geplaatst 5 apr. 2016 02:07 door administratie website   [ 7 apr. 2016 10:26 bijgewerkt ]

Een super enthousiaste groep van 67 zesdejaars vertrok op 23 maart voor de culturele studiereis naar Italië. Na alle voorbereidingen was het eindelijk tijd om zelf die Italiaanse sfeer te gaan snuiven en na te gaan of alles wat de voorbije jaren over de Italiaanse kunst verteld werd, ook met de werkelijkheid strookt. Elf dagen lang kon de culturele, geschiedkundige en esthetische kennis opgefrist en waar nodig bijgeschaafd worden, voor de gelegenheid in een niet schoolse, gemoedelijke sfeer.

 

Geen regen dit jaar, geen al te hoge temperaturen, maar wel voldoende zon en wind om een laagje kleur op de winterhuid te leggen. Na de lange busrit, bood Lucca een eerste gelegenheid om de benen te strekken op zijn wallen en in zijn oude kern, Pisa houdt zich nog altijd recht aan zijn scheve toren. In Firenze zorgden de stadswandeling, een paar musea en enkele gerichte tips voor de vrije tijd ervoor dat iedereen een idee heeft van de artistieke rijkdom van deze kunststad. Via de charmante tussenstops San Gimignano, Siena en Orvieto ging het dan naar Rome. Tijd om even de Oudheid in te duiken, de paasviering bij te wonen, Sint-Pieter en de Vaticaanse musea te bezoeken, maar ook voor wat moderniteit in de Galleria Nazionale d'Arte Moderna en tussendoor genoeg vrije momenten om van dit alles te genieten. Daarna was het weer tijd om de overvolle stad achter ons te laten en de rust, de stilte en de natuur op te zoeken in Assisi. Daarna volgden nog een stop aan de Adriatische Zee met een avondwandeling langs het strand of een strandjogging bij ochtendgloren, een verkenning per fiets van het sympathieke Ferrara en als afsluiter Venetië waar na het bezoek aan het Dogenpaleis iedereen voldoende tijd kreeg om verloren te lopen en de weg terug te vinden. De laatste avond aan het Comomeer kwam er voor de meesten veel te snel, maar liet wel toe nog wat gezellig na te kaarten en alle indrukken te laten doordringen.

De begeleiders A. Degraeve, K. Denolf, S. Flamand, S. Pieters en H. Vanhoutte blikken alvast terug op een geslaagde cultuurreis met een aangename groep en kijken al uit naar een volgende editie van deze klassieker.

 foto's

Comments