Nieuws‎ > ‎

STEM-olympiade

Geplaatst 30 mei 2017 08:24 door administratie website   [ 30 mei 2017 13:20 bijgewerkt door Hans Verbrugghe ]

In het derde trimester staan onze STEM-leerlingen en hun leerkrachten Pieterjan Blomme, Hans Verbrugghe en Jimmy Maeren voor een compleet nieuwe uitdaging. We hebben ons ingeschreven voor het eerste Vlaams STEM-tornooi. Een grote wedstrijd met verscheidene Vlaamse scholen. Je kunt kiezen uit twee projecten: ‘de kronkelige Cadillac’ en ‘de waterige kraan’. Onze leerlingen zijn er al van eind april mee bezig! De twee beste teams van de klas mogen deelnemen aan de STEM-finale die doorgaat in het Technopolis in Mechelen. De geselecteerde teams moeten eerst met hun eigen ontwerp een opdracht zo snel mogelijk uitvoeren. Daarna proberen ze de vakjury te verbazen met een korte voorstelling van hun project a.d.h.v. een zelfontworpen affiche waarin de STEM-componenten vervat zitten (les presentatietechieken).

Vandaag is er in onze klas 1AB gestemd. De twee teams zijn: Thybo Depry, Daan Brien en Noah Vandenberghe met hun versie van de waterige kraan en Noa Velghe, Mathis Boodts en Neelis Van den Kerkhove met hun creatie van de kronkelige Cadillac.

Vrijdag trekken we naar het Technopolis! We houden jullie allemaal zeker op de hoogte van hun prestatie!

Alvast een dikke proficiat aan alle leerlingen van de klas 1AB. Ze wisten op voorhand dat er slechts twee teams konden deelnemen en toch bleven ze tot de laatste les gemotiveerd verder werken. Een puike prestatie!

 foto's

Comments