Nieuws‎ > ‎

W-dag voor de vierdes

Geplaatst 24 sep. 2014 01:42 door administratie website   [ 24 sep. 2014 10:31 bijgewerkt ]

W van weerbaarheid. In dat teken stond de ‘W-dag’ van de vierdes op dinsdag 23 september. Een verantwoordelijke van ‘de Sleutel’ gaf een uiteenzetting over wat zowel legale als illegale middelen doen met het menselijke brein.
Drie getuigen, ex-drugsverslaafden die een heel eind gevorderd zijn in hun ontwennings-programma, kwamen ’s morgens vertellen over hun leven. De verslaving had vanaf hun tienertijd hun hele emotionele en sociale bestaan en gewoonweg hun fysieke overleven overgenomen. Ze hadden het over de moeilijke weg om, na een kantelmoment, uit het dal te kruipen, niet meer stoerheid voorop te stellen, maar integendeel, je zwakke kant te laten zien om in evenwicht te geraken. Ze drukten onze vijftienjarigen op het hart dat ze hen niet bang wilden maken, maar misschien kunnen ze wel eens aan hun levensverhaal terugdenken wanneer ze voor keuzes in het leven staan.
Tijdens het namiddaggedeelte werd via gesprekken, gekoppeld aan sportieve uitdagingen, verder gewerkt om de thematiek meer op onszelf te betrekken. De verantwoordelijke van ‘de Sleutel’ zei in zijn slotwoord dat het ‘niet verboden’ is om ook in het gezin over de ervaringen van de W-dag te spreken. Een uitnodiging …

foto's.
Comments