activiteit

We gaan van start...

Vandaag, op 27 augustus 2020 was het weer zover: onze jaarlijkse ijsbrekersdag!

Zenuwachtig, maar toch blij kwamen de nieuwe leerlingen de school bezoeken. Samen met hun klasleerkracht verkenden ze de schoolgebouwen op speelse wijze, volledig coronaproof. Ondertussen leerden de leerlingen elkaar (nog) beter kennen en zagen ze dat ze geen stress moeten hebben voor de overstap naar het Immaculata.  Volgende afspraak: 1 september!

meer fotos op onze FB-pagina!

 
 

 

global consumption...?

In Mens en samenleving bestudeerden de leerlingen van 1A in de maand maart welke globale problemen er door onze manier van consumeren ontstaan. Met alles wat ze hebben geleerd en onderzocht in het achterhoofd maakten ze verschillende posters met praktische tips rond ethisch, verantwoord en duurzaam consumeren. 

AFGESTUDEERD IN 2000 T.E.M 2021
IN IMMACULATA, DE PANNE...?

SAVE THE DATE

ZATERDAG 25/9/2021

ben jij afgestudeerd tussen 2000 en 2021...?
Stuur dan je mailadres door naar

info@immaculatainstituut.be

(we ontbreken nog heel wat van jullie adressen)

INFO VOLGT....

 

Grieks-Romeinse dag

Op woensdag 11 maart namen alle latinisten van onze school als één grote familie deel aan de Grieks-Romeinse dag. De dag begon met een goden- en heldendefilé. Daarna waren er allerlei workshops. Er was voor elk wat wils: vervloekingstabletten en amuletten maken, monsters uit de mythologie tekenen, verspringen op zijn Grieks, vechten als een Romein, rekenen als een Griek, het orakel raadplegen, gezelschapsspelletjes spelen en noem maar op. Na de pauze konden de toeschouwers genieten van toneel, filmpjes en hoorspelen die de leerlingen voorbereid hadden. Allerlei verhalen stonde op het menu: de opgang en ondergang van Rome, het verhaal van Jason en Medea, verhalen over gedaanteveranderingen als staf van de goden, het verhaal van Dido en Aeneas, Odysseus en Calypso.

De "familia latina"  zorgde voor een wervelende dag!

De beste beslissing - Michael Niclaus

Op donderdag 30 januari kwam Michael Niclaus twee uren lang spreken voor de vijfdejaars. Michael kampte als jonge man met een jarenlange alcoholverslaving, maar kroop uit het dal. Hij geeft nu lezingen voor jongeren en volwassenen om zijn nieuwe kijk op het leven uit de doeken te doen.  Een inspirerende spreekbeurt, die door onze jongeren gesmaakt werd, omdat Michael tot denken en met elkaar spreken aanzet.

Gedichtendag 2020

In het kader van Gedichtendag 2020 maakten de eerstes een passende illustratie bij een gekozen versregel. Poëzie verzekerd op school! Met dank aan 4 Humane wetenschappen om alles op te hangen!