excursie

ERASMUS +

Na een vlotte reisdag kwamen de leerlingen van Erasmus+ aan in Portugal.  Ondertussen hebben ze de eerste avond en nacht bij hun gastgezin doorgebracht.  Na de ice-breakers was het tijd om de verschillende scholen te vergelijken.

lees meer

video bijeenkomst Serres Griekenland!

RAM OUDENBURG – VENI VIDI MEMORIA CONDIDI

Binnen de vakken geschiedenis, Nederlands en Latijn kregen onze tweedejaars informatie en bronnen om zich voor te bereiden op de excursie van vrijdag 6 mei. Concreet lazen ze vooraf het verhaal Quintus (geschreven door collega mevr. Hoenraet) dat doorspekt is met alle aspecten van het dagelijkse Romeinse leven en dat de historische termen bevat.

lees verder

excursie Antwerpen

We mochten weer! Op 21 april trokken onze vierdes op hun eerste echte post-corona excursie onder een stralende lentezon met de trein naar Antwerpen. Er werd een goedgevuld programma afgewerkt in het kader van de lessen geschiedenis en godsdienst.

lees verder

Erasmus+ digital skills

Leerkrachten vanuit de Leerkrachten vanuit de 6 partnerscholen uit Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Portugal en België werken in Sevilla samen om de digitale skills van leerkrachten te vergroten. Zeker met het oog op BYOD is dit een uitgelezen kans om bij te leren. Van het gebruik van VR-technologie in de klas en 3D-printing tot cybersecurity... Zo zetten we een nieuwe stap richting een futureproof Immaculata!

Business - fix Immaculata De Panne op talentenstage in Delhaize Ieper!

Op donderdag kregen de leerlingen van Business-plus fix de kans om hun talentenproject om te zetten in actie.  Na het ontdekken van hun talenten, werkpunten en het oefenen in solliciteren was het tijd voor een praktische opdracht.  Daarvoor trokken ze naar Delhaize in Ieper waar ze de unieke kans kregen om een blik achter de schermen te werpen.  Het bleef niet bij kijken alleen... elke leerling kreeg de kans om twee verschillende jobs uit te oefenen.  Van een unieke belevenis gesproken!!

Derdes ontdekken middeleeuwse handelsmetropool Brugge

Op donderdag 20 februari 2020 trokken de leerlingen van het derde jaar in het kader van de lessen geschiedenis naar de middeleeuwse handelsmetropool Brugge. De leerlingen – die per duo een onderwerp kregen – loodsten samen met de begeleidende leerkrachten elkaar doorheen de stad.

lees verder

A(ntwerpen) : even van ImmAc

Op donderdag 13 februari 2020 trokken we in het kader van de lessen geschiedenis en godsdienst  met de vierdejaars en hun gidsende leraren richting Antwerpen.

LONDON CALLING 2019

Big Ben, Houses of Parliament, Beefeater, Canary Wharf, The Gherkin, Buckingham Palace, Horse Guards, The Onion, The Shard, The Tower, Piccadily Circus, Covent Garden, Oxford Street, Trafalgar Square, Greenwich, Downing Street 10, Theresa May, Brexit, varen op de Thames… vanaf nu kunnen al onze derdes hierover meepraten...