test

Recente aankondigingen

 • INSCHRIJVINGEN
  TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

  van 9u tot 12u00 + van 14u tot 17u00 

  in juli: van 1/7 tot 10/7
  in augustus: van 16/8 tot 31/8
  Geplaatst 29 jun. 2018 00:22 door administratie website
 • PROCLAMATIE JWO EN VWO

  Op 23 mei waren Aaron Vandenberghe (4Latijn) en Maxim Ghyselen (6Wewi a) uitgenodigd op de proclamatie van de wiskundeolympiade aan de universiteit in Leuven. Zij behoorden tot de 156 finalisten. Als je weet dat er 23 000 deelnemers waren (en niet iedereen doet mee aan een wiskundeolympiade) behoorden zij dus tot de minder dan 1% beste deelnemers.

  Bij de Junior wiskundeolympiade (tweede graad) kreeg Aaron zo’n aanmoedigingsprijs. Hij kreeg een prijzenpakket dat bestond uit : 3 tijdschriften van Wetenschap in Beeld, het boek optische illusies en X-factor en een exemplaar van het tijdschrift Newscientist. Hij kreeg ook nog een waardebon van 50 euro voor Euro Space Center. En natuurlijk ook een diploma en het eindrapport.

  Bij de Vlaamse wiskundeolympiade (derde graad) kreeg Maxim een aanmoedigingsprijs. Zijn prijzenpakket bestond uit : 4 wetenschapmagazine's, een biografie van d' Alembert, een licentie voor een programma van Texas Instruments.

  Aan allebei een heel oprechte proficiat. Deelnemen doet je bijleren en ook dat is al een mooie beloning. Het was voor beiden een onvergetelijke ervaring. Het is zeker iets dat op hun curriculum vitae niet zal mis staan.

  Geplaatst 26 mei 2018 03:13 door Peter Maes
 • Bezoek ECMT/LMT aan Kazerne Dossin en Red Star Line
  Hoe verandert de massa ons? Wat is de rol van de dader bij massageweld? Van het slachtoffer? En wat met u, omstaander? Die vragen en mogelijke antwoorden krijgt u tijdens een rondleiding in het museum Dossin in Mechelen. We bezochten het met 6 ECMT/LMT op vrijdag 18 mei 2018. Vervolgens en zeker niet losstaand van het vorige thema, leerden we in het Red Star Line museum te Antwerpen over de massale immigratie naar de VSA en Canada in de vorige twee eeuwen, van de rede van Antwerpen naar Halifax en Ellis Island, New York. Hoe kijken we naar migratie en hoe gaan we ermee om? Al denken we dat soms, het zijn helemaal geen nieuwe vragen.

  foto's

  Geplaatst 26 mei 2018 03:06 door Peter Maes
 • London calling
  Big Ben, Houses of Parliament, Beefeater, Canary Wharf, The Gherkin, Buckingham Palace, Horse Guards, The Onion, The Shard, The Tower, Piccadily Circus, Covent Garden, Oxford Street, Trafalgar Square, Greenwich, Downing Street 10, Theresa May, Brexit, varen op de Thames… vanaf nu kunnen al onze derdes hierover meepraten. Op vrijdag 18 mei 2018 trokken we immers naar een zonovergoten Londen. Onze leerlingen genoten met volle teugen van het samenzijn op de bus, van het Britse sfeertje, maar toonden ook echt interesse voor alle informatie die ze ter plaatse kregen. Ze leerden er tijdens een opdracht in Covent Garden te communiceren met echte Britten en ook dat beviel hen. Londen is always an adventure …de meeste derdes waren het er dan ook over eens : hier komen we ooit terug !

  foto's

  Geplaatst 26 mei 2018 03:04 door Peter Maes
 • 5 HWE bezocht de Rozenkrans
  Tijdens het eerste trimester gingen we op bezoek in De Rozenkrans BuSO in Oostduinkerke waar onze leerlingen samen met de leerlingen van de Rozenkrans allerlei activiteiten konden meemaken. Hieruit groeide het initiatief om onze leerlingen een activiteitennamiddag te laten organiseren. rekening houdend met de problematieken van de leerlingen van opleidingsvorm 1 en 2. Op vrijdag 19 mei trokken we naar de Rozenkrans. Het was fantastisch te zien hoe de leerlingen opgingen in het verhaal en met plezier deelnamen aan de georganiseerde activiteiten. Ook wij genoten van de gezellige sfeer waardoor dit initiatief een zeer geslaagde manier is om positief contact te hebben met  leerlingen van de Rozenkrans wat mee kan dragen aan de integratie van mensen met een mentale beperking. (M D'hoedt)

  foto's

  Geplaatst 26 mei 2018 03:01 door Peter Maes
Berichten 1 - 5 van 440 worden weergegeven. Meer bekijken »

Comments