test

Recente aankondigingen

 • Groeten uit Parijs
  Onze 5des zijn goed aangekomen in Parijs.
  Het verslag en bijkomende foto's volgen.
  Geplaatst 29 mrt. 2018 00:49 door Hans Verbrugghe
 • Actie “Kraanwater @school”
  Het thema water en plastic afval is relevanter dan ooit. Een aantal leerlingen van het Immaculata-instituut in De Panne was dan ook op zoek naar een oplossing om de hoeveelheid plastic afval op school terug te dringen en, indien mogelijk, zelfs volledig te bannen. Om hun actie kracht bij te zetten, namen ze contact op met de IWVA die als waterleidingmaatschappij instaat voor de duurzame productie van drinkwater in de regio Veurne-Ambacht. Vanuit haar duurzame visie vertrekkende, besliste de IWVA om alle scholen in het ambtsgebied een herbruikbare drinkfles aan te bieden.

  De scholen konden vrijblijvend intekenen op dit aanbod. De drinkflessen zijn gemaakt van gerecycleerde materialen, bevatten geen weekmakers en zijn dankzij de vorm perfect uitwasbaar. De drinkfles werd na financiële tussenkomst van de IWVA aangeboden voor slechts €3. Deze actie werd door de deelnemende scholen met veel enthousiasme onthaald en op 22 maart - wereldwaterdag - werden de inschrijvingen van de scholen afgesloten met een prachtig totaal van 4825 flessen.

  Ook onze school tekende in en dankzij een tussenkomst van het oudercomité werd deze drinkfles aan de leerlingen aangeboden voor slechts €1.

  Geplaatst 27 mrt. 2018 01:24 door Peter Maes
 • 4HWE observeerde in de kleuterklas

  In het kader van het vak gedragswetenschappen trokken we op dinsdag 6 maart met 4 humane wetenschappen naar de kleuterklassen om de kleuters en het spelmateriaal te observeren. Op voorhand hadden we enkele hypothesen geformuleerd die we ter plekke gingen toetsen. Het was boeiend om het spel in de verschillende kleuterklassen met elkaar te vergelijken.


  Geplaatst 8 mrt. 2018 09:46 door Peter Maes
 • 4des bezoeken Antwerpen
  Van de Panne naar Antwerpen rijden : een klein avontuur, want door de vele infrastructuurwerken in Antwerpen, reden we drie uur om op onze bestemming te geraken. Ondanks druk verkeer en het ijskoude weer, konden we ons programma mooi afwerken.

  In de voormiddag bezochten we de historische kern rond de Grote Markt : OLV-kathedraal, stadhuis, Carolus Borromeuskerk : 3 gebouwen , die getuigen van de grootheid van Antwerpen in de middeleeuwen en de nieuwe tijd. Leerstof geschiedenis die begon te leven . Een bezoek aan het Plantin-Moretusmuseum, uniek omdat de gebouwen en de inboedel van de drukkerij volledig intact bewaard bleven, sprak veel leerlingen aan . In de namiddag toonden we aan dat Antwerpen een stad van migratie, een multiculturele stad is . Een wandeling, onder begeleiding van een Antwerpse gids, In de buurt van het station, toonde de aanwezigheid van o.a. Joden, Afrikanen en Chinezen aan. Zo werd duidelijk dat Antwerpen niet alleen een rijk verleden heeft en een belangrijke rol in de wereld, maar dat de ‘wereld’ ook in die stad aanwezig is. 
  Het was inderdaad een ijskoude 1 maart, maar de sfeer in de groep was helemaal niet Siberisch. De begeleidende leraren Koen Denolf, Hilde D’heere, Hilde Vanhoutte en Inne Waeyaert kregen het warm vanbinnen, want onze vierdes waren een fijne groep om mee op stap te gaan !


  Geplaatst 8 mrt. 2018 09:43 door Peter Maes
 • weerbaarheidstraining samen met Katarsis

  Ook dit jaar organiseerde de preventiewerkgroep van deze school een weerbaarheids-moment voor alle vierdejaars.. Twee ervaringsdeskundigen van Katarsis (Centrum voor verslaafdenzorg uit Limburg) en hun begeleider brachten een aangrijpend verhaal van hun leven, helaas overschaduwd door druggebruik. Onze vierdejaars luisterden aandachtig en hadden heel wat empathie. In een nabespreking stelden ze boeiende vragen. We hopen dat de boodschap nog lang blijft nazinderen : vermijd druggebruik !

  De leden van de preventiewerkgroep (Alain Degraeve, Inge Vandekeere, Marijke d’Hoedt, Jimmy Maeren, Evelyn Legein en Inne Waeyaert).

  Geplaatst 8 mrt. 2018 09:40 door Peter Maes
Berichten 1 - 5 van 428 worden weergegeven. Meer bekijken »

Comments