test

Recente aankondigingen

 • WOI - 3de graad
  Verslag volgt
  fotolink: KLIK
  Geplaatst 17 nov. 2018 04:48 door Hans Verbrugghe
 • Excursie WOI - 4des

  Wij, de leerlingen van het 4de jaar, gingen eerst naar het museum in Zonnebeke waar we een heel boeiende uiteenzetting kregen en de wereldoorlog ook bij onze leerlingen echt betekenis kreeg. Daarna werd er gewandeld met gidsbeurt naar Tyne Cot. We eindigden op het Duits kerkhof in Langemark. Voor mij was de dag erg geslaagd. Leerlingen die erg ontvankelijk waren en hier veel aan zullen gehad hebben. We mogen echt fier zijn op onze leerlingen. Collega's die zich meer dan 100% inzetten om deze dag te laten slagen. Dit moeten we blijven doen.

  L. de Waele namens de leraren 4de jaar


  fotolink: KLIK
  Geplaatst 17 nov. 2018 04:44 door Hans Verbrugghe
 • WOI - excursie 1ste graad

  Net als de andere graden gingen onze 1stes en de 2des op pad om de sfeer op te snuiven van de Groote Oorlog. De bus bracht ons in Nieuwpoort bij de Ganzenpoot (inundatie). Ook doorliepen onze scholieren de Dodengang deskundig geleid door plaatselijke gidsen. Ten slotte werd ook de IJzertoren bezocht met aandacht o.a. voor de vrouwen in de oorlog, het leed, de migratie etc.

  De variatie van zoektocht, gidsbeurt en zelfonderzoek werd gesmaakt.


  fotolink: KLIK

  het WOI-team 1ste graad: I. Degraeve - A. Degrendel en H. Verbrugghe
  Geplaatst 16 nov. 2018 12:25 door Hans Verbrugghe
 • Parents' Circle@school.
  Het Israëlisch-Palestijns conflict zit al vele jaren muurvast. De situatie lijkt uitzichtloos onder meer door het totale gebrek aan politieke wil om een doorbraak te forceren. Toch zijn er, zowel aan Palestijnse als aan Israëlische zijde, krachten die volhardend aan verandering werken. Mensenrechten- en vredesactivisten blijven ijveren voor een rechtvaardige en humane oplossing. The Parents’ Circle verenigt Israëlische en Palestijnse families die ten gevolge van het conflict een familielid verloren. Het is een inspirerende organisatie die verzoening en dialoog bepleit als alternatief voor haat en wraak. Uitgangspunt is de erkenning van elkaars pijn en lijden.
  Op 5 november kwamen Meytal Ofer (Israëlische vrouw uit Jeruzalem) en Maha Salah (Palestijnse vrouw uit Bethlehem), beiden actief lid van The Parents’ Circle, vertellen over het verdriet dat ze met zich meedragen na de dood van hun vader en broer, gedood door de ‘andere partij’ in het conflict. Ze zouden bitter kunnen worden, uit op wraak voor het onrecht dat hen is aangedaan. Zij kozen een andere weg, omdat ze ervan overtuigd zijn dat haat geen uitweg biedt. Maha verwoordde het zo: ‘Als je verandering wil, moet je zelf die verandering zijn.’ De weg is nog lang, maar het begint met open te staan voor elkaars verhaal en samen op weg te gaan. ‘Eerst zijn er geen wegen, maar ze ontstaan als mensen in dezelfde richting beginnen te gaan...’https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=OFPEyTk0kWA
  Geplaatst 7 nov. 2018 08:10 door Peter Maes
 • 4 EC on the move!

  Op donderdagmiddag 25 oktober werden de leerlingen van 4Eco a+b verwacht in het transportbedrijf Mattheeuws in Veurne. Daar werden ze verwelkomd door vertegenwoordigers van de logistieke sector, die hen gedurende een paar uur op sleeptouw namen doorheen het bedrijf en de verschillende jobs binnen deze sector.

  Geplaatst 6 nov. 2018 08:18 door Peter Maes
Berichten 1 - 5 van 454 worden weergegeven. Meer bekijken »

Comments