test

Recente aankondigingen

 • Nog 100 dagen....
   
  Politie, gedetineerden en andere criminelen veranderden vandaag het "Immac-kamp" met een prettig gestoorde 100 dagenviering!

  Geplaatst 9 feb. 2018 08:40 door administratie website
 • Reünie oud-leerlingen
  Traditiegetrouw is er een jaarlijkse oud-leerlingenavond op onze school. Het is iedere keer weer een blij weerzien waar leerlingen en leerkrachten de gelegenheid hebben om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Op vrijdag 23 februari worden de jongeren die afstudeerden in 2016 en 2017 in Immaculata opnieuw verwacht in de agora voor een reünie. Ook de huidige zesdes worden uitgenodigd zodat zij interessante tips en ervaringen te weten kunnen komen. De uitnodiging werd per mail verstuurd. Wie er per vergissing geen ontvangen heeft, en afgestudeerd is in 2016 of 2017, kan zich nog inschrijven via info@immaculatainstituut.be (tav Sophie Deblock). 
  Geplaatst 6 feb. 2018 01:09 door administratie website
 • Panneia 2018
  De bijna 800 toeschouwers van de voorbije toneelvoorstellingen van Panneia waren unaniem. Kletskousen was een succes! Een geestig en luchtig verhaal vlot gebracht met fijne humor. Weergaloze acteerprestaties en sublieme choreografieën van en door onze leerlingen. Een welgemeende proficiat!

  Oprechte dank aan Koen Denolf voor het begeleiden van deze jongeren. Dankjewel aan alle collega’s voor de vele hulp achter de schermen.

  foto's

  Geplaatst 30 jan. 2018 01:16 door administratie website
 • Sustain.me en IWVA slaan handen in elkaar voor ambitieus project

  Naar aanleiding van het Erasmus+ project, Sustain.me, dat dit jaar in zijn eindfase zit, onderzochten de deelnemende leerlingen en hun begeleiders op welke manier kleine keuzes op dagelijkse basis een groot verschil kunnen maken wat betreft vervuiling en gezondheid. De leerlingen Humane wetenschappen onderzochten ook waarom wij, ondanks het besef dat we iets moeten doen, toch niet tot actie overgaan. De resultaten toonden duidelijk aan dat mensen van mening zijn dat enkel grote projecten een effectief en duurzaam resultaat kunnen behalen. Niets is echter minder waar.

  Als gevolg van onze buitenlandse workshops en dit onderzoek, kwamen de leerlingen onder andere op het idee om samen met de IWVA herbruikbare flessen ter beschikking te stellen voor de school. De IWVA ging enthousiast mee in dit verhaal en vond dat we zeker ambitieuzer mochten zijn door alle scholen van hun grondgebied de kans te geven om mee te werken. Deze samenwerking biedt heel wat voordelen. Zo kunnen de scholen hun plastic afval gevoelig reduceren. Bovendien krijgen de scholen de kans om met hun leerlingen samen met de IWVA verder te werken rond het thema ‘water’. Dat het drinken van water ook de gezondheid van de jongeren zal bevorderen kan alleen maar als positief worden aanzien. “Deze actie levert alleen maar voordelen op en zowel de IWVA als wijzelf hopen dan ook op een massale respons van de verschillende scholen,” zeggen de deelnemende leerlingen. “Mischien dat we met deze praktische toepassing mensen echt kunnen tonen dat duurzaam niet noodzakelijk duur of minder luxe moet zijn.”

  Geplaatst 30 jan. 2018 00:59 door administratie website
 • rollercoaster door stem1
  • De leerlingen van 1As (1STEM) hebben hun derde project vorige week afgesloten. De opdracht was het bouwen van een eigen ontworpen roller coaster. Er waren natuurlijk enkele extra voorwaarden die de leerlingen moesten respecteren.   
  De rit van de achtbaan moet zo lang mogelijk duren.
  Voorzie een eigen ontwerp en thema.
  Verwerk een eigen, creatieve hindernis in het parcours.

  Op de laatste dag van het project was er een kleine klaswedstrijd georganiseerd. Niet alleen de leerkrachten, maar ook de leerlingen van de klas beoordeelden elkaar op vlak van creativiteit en ontwerp.

  foto's

  Geplaatst 17 jan. 2018 01:33 door administratie website
Berichten 1 - 5 van 416 worden weergegeven. Meer bekijken »

Comments