voetbal‎ > ‎

In de kijker

VERKEERSDAG 11 oktober 2013

Als school vinden we het belangrijk om verkeersveiligheid extra in de kijker te zetten.

Daarom krijgen onze tweedejaars op vrijdagvoormiddag 11 oktober 3 sessies aangeboden: een theoretische en praktische verkeersles, maar ook een les rond alcoholpreventie. We kunnen hierbij rekenen op de professionele ondersteuning van de politie zone Westkust.

We vragen alle leerlingen om die dag met fiets naar school te komen, want we leggen onder begeleiding van politie fietsroute af.

Er is ook creatieve opdracht voorzien waaraan wedstrijd verbonden is.

Ook onze vierdejaars werken aan verkeersveiligheid op vrijdag 11 oktober. Zij zullen in de loop van de dag deelnemen aan een verkeersquiz.  Ze lossen online vragen op. 

Verder krijgen de leerlingen ook een powerpointvoorstelling met uitleg rond het dragen van de gordel. Dit wordt dan nog eens ondersteund door het plaatsnemen in een tuimelwagen die op de speelplaats staat. Een erg motiverende aanpak om je gordel steeds te dragen, ook voor korte ritjes.

Op diezelfde dag hebben we Luc Descamps uitgenodigd in de gemeentelijke feestzaal te De Panne. Hij zal voor onze vierdejaars een uiteenzetting brengen over over een meisje dat met haar fiets onder een auto terecht komt. De chauffeur laat het jonge meisje voor dood achter.