excursie

Business - fix Immaculata De Panne op talentenstage in Delhaize Ieper!

Op donderdag kregen de leerlingen van Business-plus fix de kans om hun talentenproject om te zetten in actie.  Na het ontdekken van hun talenten, werkpunten en het oefenen in solliciteren was het tijd voor een praktische opdracht.  Daarvoor trokken ze naar Delhaize in Ieper waar ze de unieke kans kregen om een blik achter de schermen te werpen.  Het bleef niet bij kijken alleen... elke leerling kreeg de kans om twee verschillende jobs uit te oefenen.  Van een unieke belevenis gesproken!!

Derdes ontdekken middeleeuwse handelsmetropool Brugge

Op donderdag 20 februari 2020 trokken de leerlingen van het derde jaar in het kader van de lessen geschiedenis naar de middeleeuwse handelsmetropool Brugge. De leerlingen – die per duo een onderwerp kregen – loodsten samen met de begeleidende leerkrachten elkaar doorheen de stad.

lees verder

A(ntwerpen) : even van ImmAc

Op donderdag 13 februari 2020 trokken we in het kader van de lessen geschiedenis en godsdienst  met de vierdejaars en hun gidsende leraren richting Antwerpen.

LONDON CALLING 2019

Big Ben, Houses of Parliament, Beefeater, Canary Wharf, The Gherkin, Buckingham Palace, Horse Guards, The Onion, The Shard, The Tower, Piccadily Circus, Covent Garden, Oxford Street, Trafalgar Square, Greenwich, Downing Street 10, Theresa May, Brexit, varen op de Thames… vanaf nu kunnen al onze derdes hierover meepraten...

Sint-Gillis...verkenning van een superdiverse stad

Donderdag 9 mei, 10 uur. Leerlingen van 4 ECa+b en 4 L staan klaar aan het Zuidstation in Brussel. Opdracht voor de voormiddag: in groepjes van drie en  voorzien van een opdrachtenblad, een deel van de superdiverse stad (Sint-Gillis) verkennen...

 

Vrijdag 10 mei vertrok de helft van de 2des met de bus richting Zeebrugge (haven) en de anderen naar Oudenburg voor een zoektocht en museumbezoek rond de Romeinse aanwezigheid in onze contreien.

Italiëreis zesdes

Tijdens de voorbije Paasvakantie was er voor de zesdes de jaarlijkse cultuurreis naar Italië. Een voltreffer!

5des bezochten Parijs

Op woensdag 3 april vertrokken onze vijfdes voor een driedaagse Parijs. Ze wandelden onder een mooie zon door de Franse hoofdstad, bezochten musea en zagen Paris by night met een busrit. De leerlingen werden ondergedompeld in een bad vol cultuur, architectuur, kunst, ... . Een geslaagde reis!