Immaculata is...  

   Cultuur   

Cultuur opsnuiven is één ding... cultuur maken kan uiteraard zeker niet ontbreken.

Al vele jaren heeft onze school de traditie van een eigen schooltoneel: Panneia.
Elk jaar opnieuw maken leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde jaar samen een mooie toneelopvoering. Onder regie van mevrouw Bourry repeteren ze elke donderdag om er een waar succes van te maken. Ook dansers verenigen zich en onder begeleiding van mevrouw Verweirder geven zij het beste van zichzelf tijdens de repetities en de voorstellingen. Het ontwerp en de creatie van het decor is ook in handen van een groep leerlingen. Zij kunnen twee keer per week over de middag hun creativiteit botvieren bij het ontwerpen van het decor.

Verder zijn ook zaken als belichting, geluid, soufleren, toneelmeester, onthaal, in handen van een groep leerlingen.

Dit schooljaar speelden we Roofridder. De voorstellingen gingen door in de gemeentelijke feestzaal van De Panne op donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024. Meer info kun je vinden op www.panneia.be.

 

 

Maar het cultuuraanbod binnen onze school gaat ook verder. We laten onze leerlingen groeien naar zelfstandigheid. Elke graad gaat minstens één keer per schooljaar naar een theater- en/of filmvoorstelling. Voor onze derde graad sluiten we aan bij de avondvoorstellingen van De Andere Film in het c.c. Casino Koksijde.