Basisopties 2A

Er wordt van jou verwacht dat je voldoet aan de leerplandoelstellingen die bij de basisoptie in het tweede leerjaar A horen. Je leraar ondersteunt je natuurlijk bij elke stap. In die zin is een basisoptie dus niet hetzelfde als een keuzepakket.

Bij een basisoptie horen 5 lesuren per week.

In onze school kun je kiezen uit 3 basisopties. We stellen ze graag even aan je voor:

Latijn

De basisoptie Latijn bouwt verder op Klassieke talen. Je moet dus in het eerste jaar Klassieke talen gevolgd hebben om Latijn te kunnen volgen in het tweede jaar.

Als je kiest voor de basisoptie Latijn in het tweede jaar, dan krijg je 5 uur Latijn per week.

Moderne talen en wetenschappen

In deze basisoptie krijg je 2 uur Moderne talen en 3 uur Wetenschappen.

In de lessen Moderne talen zal je actief bezig zijn met Engels, Frans en Nederlands, en soms zelfs met een andere taal. Je leert je zowel mondeling als schrijfelijk goed uitdrukken en op die manier word je ook sociaal vaardiger. 

In de lessen Wetenschappen ga je aan de slag met onderzoeksprojecten in biologie, chemie en fysica. Je wordt vaardig in onderzoekend leren. Je leert zelf ideeën ontwikkelen en je onderzoekt of je ideeën een oplossing zijn voor het onderzoek dat je voert.

Stem - wetenschappen

In de basisoptie STEM - Wetenschappen krijg je een natuurwetenschappelijke, technische en wiskundige vorming.

Je maakt kennis met de interessegebieden mechatronica, communicatie- en informatietechnologie, levenswetenschappen, contructies en ruimtelijke ontwikkeling.

Je leert prototypes ontwikkelen op basis van onderzoek van behoeften, vragen en problemen. Op die manier ontwikkel je inzicht in onderzoeks- en ontwerpmethoden.