Basisopties 2A

Er wordt van jou verwacht dat je voldoet aan de leerplandoelstellingen die bij de basisoptie in het tweede leerjaar A horen. Je leraar ondersteunt je natuurlijk bij elke stap. In die zin is een basisoptie dus niet hetzelfde als een keuzepakket.

Bij een basisoptie horen 5 lesuren per week.

In onze school kun je kiezen uit 4 basisopties. We stellen ze graag even aan je voor (de basisoptie Sport is nieuw vanaf september 2024):

  LATIJN   

Ben je geïnteresseerd in talen en in de oudheid, en volgde je klassieke talen in 1A?
Dan is de basisoptie Latijn je ding.

De basisoptie Latijn bouwt verder op Klassieke talen. Je moet dus in het eerste jaar Klassieke talen gevolgd hebben om Latijn te kunnen volgen in het tweede jaar.

Als je kiest voor de basisoptie Latijn in het tweede jaar, dan krijg je 5 uur Latijn per week.

 

  SPORT   

Beschik je over een positieve sportmentalileit? Beschik je over een behoorlijke conditie en wil jij je sportieve talenten optimaal benutten? 
Dan is de basisoptie Sport misschien iets voor jou.

Deze basisoptie past perfect bij leerlingen met een ruimte interesse in sport en wetenschappen. Bewegen, onderzoekend leren en het verkennen van verschillende aspecten van sport in fysica of natuurwetenschappen kleuren deze mooie basisoptie.

Als je kiest voor de basisoptie Sport in het tweede jaar, dan krijg je 5 uur per week sport en wetenschappen.

 

 

   MODERNE TALEN EN WETENSCHAPPEN  

Ben je geïnteresseerd in taal, cultuur en wetenschappen? 
Dan is deze basisoptie zeker iets voor jou.

Je krijg er 2 uur Moderne talen en 3 uur Wetenschappen.

In de lessen Moderne talen zal je actief bezig zijn met Engels, Frans en Nederlands, en soms zelfs met een andere taal. Je leert je zowel mondeling als schrijfelijk goed uitdrukken en op die manier word je ook sociaal vaardiger. 

In de lessen Wetenschappen ga je aan de slag met onderzoeksprojecten in biologie, chemie en fysica. Je wordt vaardig in onderzoekend leren. Je leert zelf ideeën ontwikkelen en je onderzoekt of je ideeën een oplossing zijn voor het onderzoek dat je voert.

   STEM EN WETENSCHAPPEN  

Ben je geïnteresseerd in wetenschappen, techniek, ingenieurswetenschappen en wiskunde?
Dan kan je hier zeker terecht. 

In de basisoptie STEM-wetenschappen krijg je een combinatie van meerdere vakken waar projectmatig leuke onderwerpen onder de loep worden genomen. 

Je leert er programmeren, onderzoeken, creëren en probleemoplossend denken. Je leert prototypes ontwikkelen op basis van onderzoek van behoeften, vragen en problemen. Op die manier ontwikkel je inzicht in onderzoeks- en ontwerpmethoden.