DE WIND IN DE ZEILEN VOOR TALENT-IS:
SPORT IN CAMPUS IMMACULATA DE PANNE

Een uniek sportproject.

Je kiest voor sport in Campus Immaculata De Panne? Dan kies je voor een uniek sportproject! Bovenop de traditionele sporten legt de campus, die vlak bij de zee ligt, een extra focus op wind- en watersporten aan zee. Zeilwagenrijden, zeilen, catamaranzeilen, kitesurfen, wingfoilen, enz. van het eerste naar het zesde jaar bouwen we samen jouw wind-en-watersport-aan-zee parcours jaar na jaar verder uit.

Samenwerking troef!

Traditionele sporten én wind- en watersporten aan zee vragen een gespecialiseerde aanpak. De sportaccommodatie en de lesgevers moeten top zijn.

We gebruiken het sportcomplex van de gemeente De Panne met zijn vier grote indoor sportzones, een klimzaal, een dansruimte, outdoor padel terreinen, voetbal- en hockeyvelden …

De samenwerking met Sport Vlaanderen Nieuwpoort en met de lokale wind- en watersportclubs van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort garanderen dat we met perfect lesmateriaal en met gespecialiseerde lesgevers werken.

Van de Westkust naar Vlaanderenbreed.

Niet alleen in de Westkust, maar ook Vlaanderenbreed willen jongeren de wind in de zeilen.

Voor jongeren die niet in regio Westkust wonen en die ons aanbod sport willen volgen, werken we samen met het internaat van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

Praktijkgericht of sterk theoretisch? Alles kan!

1ste graad

  basis basis met verdieping
vanaf sept 2024 1ste leerjaar A - flexpakket
Sport & wetenschappen
1ste leerjaar A - flexpakket
Sport & wetenschappen
vanaf sept 2024 2de leerjaar A - basisoptie
Sport
2de leerjaar A - basisoptie 
Sport


2de en 3de graad

 

meer praktijkgericht
dubbele finaliteit

sterk theoretisch gericht
doorstroomfinaliteit - domeinoverschrijdend
vanaf sept 2024 3de leerjaar - Sport  
vanaf sept 2025 4de leerjaar - Sport

5de leerjaar - Sportbegeleiding
3de leerjaar - Sportwetenschappen

5de leerjaar - Sportwetenschappen
vanaf sept 2026 6de leerjaar - Sportbegeleiding 4de leerjaar - Sportwetenschappen

6de leerjaar - Sportwetenschappen


Link naar de lestabellen

Link naar lestabellen SPORT

Wat kunnen afgestudeerden na de opleiding Sportwetenschappen (D) doen?

Leerlingen die afstuderen in de richting Sportwetenschappen studeren verder en kunnen kiezen uit een brede waaier aan academische en professionele bacheloropleidingen. De meest gangbare opleidingen zijn:

Wat kunnen afgestudeerden na de opleiding Sportbegeleiding (D/A) doen?

Leerlingen die afstuderen in de richting Sportbegeleiding behalen een beroepskwalificatie als Sport- en Spelleider, waardoor ze direct klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Ze kunnen bijvoorbeeld aan de slag als sportbegeleider in een gemeentelijke sportzaal, als monitor bij zeeklassen, of als bewegingsverantwoordelijke in een woonzorgcentrum, en nog veel meer.

Verder studeren behoort ook tot de mogelijkheden. De professionele bachelor Sport en bewegen in HOWEST sluit perfect aan op de studierichting Sportbegeleiding. Afgestudeerden kunnen aan de slag als sportfunctionaris of bedrijfscoach met focus op het gezondheidsmanagement.

Tot slot zullen we ook de module Start 2 Coach van VTS (Vlaamse Trainersschool) in de opleiding verwerken. Op die manier kunnen onze leerlingen vrijstellingen verwerven om sneller het attest Sportinitiator te behalen.
 

Interesse?

Neem contact op met de school:

campus Immaculata De Panne
Koninklijke Baan 28
8660 De Panne


058/41.15.79
info@immaculatainstituut.be